Affärsöverlåtelse

Som företagare har man ofta hjälp med bokföring. Få av oss är sådana supermänniskor att vi både kan få ett företag att blomstra rent kreativt och samtidigt hålla alla papper i ordning. Att anlita någon som sköter bokföringen är en tjänst man gör sig själv och sitt företag. Själv har jag goda erfarenheter av Tönnerviks bokföring efter att ha låtit dem sköta mitt lilla företags pappersarbete i några år.

Nu sitter jag här och ska förmodligen sälja mitt företag för att fokusera på ett nytt projekt. Ibland blir bollarna man har i luften för många och då är det bättre att lägga undan de bollar man intresserar sig för minst för att se till hålla de andra i rörelse, innan alla faller. 

Företagsvärdering

Att göra en affärsöverlåtelse är lite krångligare än jag först hade tänkt mig faktiskt, jag har ju aldrig gjort det förut. Hur vet man hur mycket ett företag är värt egentligen? Jo, jag har informerats om att första steget är att låta göra en företagsvärdering och då är det ju tur att jag har så god relation med Tönnerviks redan - de gör min företagsvärdering i Malmö nu i dagarna och det känner jag mig trygg med.

Jag har redan några intressenter, så det är mycket spännande att höra vad företagsvärderingen ger för utslag. 

Spännande tider

När man känner att man har mer åtaganden än man hinner med så är drunkningskänslan hämmande. Då måste man göra tuffa val. Att sälja ett företag är ett enormt steg, men det betyder också att tid frigörs, vilket öppnar upp för nytt. Det är spännande tider på ingång!

26 Apr 2018