Varför använda digital marknadsföring?

Digital marknadsföring är viktig eftersom den förbinder ett företag med sina kunder när de är online och är effektivt i alla branscher. Den förbinder företag med idealiska kunder när de är på Google genom SEO och PPC, på sociala medier med marknadsföring i sociala medier och via e-post med e-postmarknadsföring.

Alla företag behöver digital marknadsföring. Det är nödvändigt att du förstår fördelarna med digital marknadsföring för företag. Detta inkluderar:

1. Prisvärdhet
2. Mobil åtkomst
3. Flexibilitet
4. Expansion
5. Multimedia
6. Interaktivitet
7. Spårning
8. Auktoritet
9. Influencer Engagemang
10. Utskriftsförbättring

1. Prisvärdhet

Digital marknadsföring är betydligt billigare än andra marknadsföringsmetoder. Specifika priser varierar beroende på vad du gör men annonsutgifterna tenderar att vara lägre än andra former av marknadsföring.

2. Mobil åtkomst

Du kanske inte vet detta men 85 procent avalla svenskar äger en smartphone och kommer sannolikt att använda den smartphonen eller en annan mobil enhet för nyheter, sociala nätverk och otaliga andra aktiviteter. Digital marknadsföring hjälper dig att nå dem medan de gör detta. Med remarketingannonser, e-post- och textmarknadsföring och sociala medier – kan du vara framför din publik medan de använder många olika appar på sina mobiltelefoner.

3. Flexibilitet

Det finns många former och användningsområden för digital marknadsföring av hög kvalitet, inklusive bannerannonser, e-postmarknadsföring, innehållsmarknadsföring och inlägg på sociala medier. Genom att lära dig hur du kreativt marknadsför dig digitalt öppnar du ett brett utbud av möjligheter för framtida publicitetsstrategier. Med digital marknadsföring har du också flexibiliteten att testa och stoppa dåligt presterande kampanjer i realtid.

4. Expansion

Många konsumenter gör nästan all sin shopping online. Digital marknadsföring låter dig tilltala dessa människor och därmed utöka räckvidden för ditt företag. Mellan Google Shopping-annonser och kampanjer för varumärkesmedvetenhet kan du utöka ditt varumärkeskännedom och öka försäljningen.

5. Multimedia

Kunder tenderar att engagera sig mer med marknadsföringsmaterial som kombinerar flera typer av innehåll, inklusive foton, videoklipp och ljud. Det är mycket lättare att införliva alla dessa innehållstyper i digital marknadsföring än någon annan typ av reklam – och det är mycket viktigt.

6. Interaktivitet

Digital marknadsföring låter dig kommunicera direkt med kunderna som ser ditt innehåll, särskilt genom webbplatskommentarer, meddelanden, recensioner och inlägg på sociala medier. Detta visar kunderna att du bryr dig om vad de säger och tänker, vilket leder till att de känner sig respekterade och en del av samhället du bygger. Det låter dig också samla in ovärderlig information om kunders reaktioner och preferenser.

7. Spårning

Förutom att kommunicera med kunder, låter digital marknadsföring dig spåra deras aktiviteter. Du kan övervaka vilka annonser och typer av innehåll de har sett kort innan de gör ett köp. Detta talar om för dig vilka marknadsföringsmetoder som är mest effektiva, vilket gör att du kan förfina och förbättra din strategi.

8. Auktoritet

Digital marknadsföring gör det enkelt att kommentera frågor och kontroverser som relaterar till din produkt eller din bransch. På så sätt kan du etablera dig som en auktoritet i sådana ämnen, vilket får läsarna att lita på dig, komma tillbaka för mer information och så småningom göra ett köp. Digital marknadsföring låter dig framstå som den branschexpert du är och kommer att ingjuta förtroende för ditt företag.

9. Influencer Engagemang

Många av de mest inflytelserika personerna i modern kultur marknadsför sig själva online eller via sociala medier. Digital marknadsföring låter dig engagera dig med dessa influencers och få deras respekt. Om du spelar dina kort rätt kan du få dem att rekommendera dig, vilket leder till att deras följare blir kunder och sprider varumärkesmedvetenhet.

10. Utskriftsförbättring

Digital marknadsföring låter dig utöka dina marknadsföringsinsatser för tryckta medier. Genom att skriva onlineinnehåll som förklarar påståenden du gör i dina tryckta annonser kan du gå in i detalj, maximera effektiviteten av alla former av reklam och integrera dina kampanjer.

Varför välja digital marknadsföring:

Fördelarna med digital marknadsföring för företag inkluderar:

  • Lägre kostnader och högre flexibilitet för dina marknadsföringsinsatser
  • Tillgång till konsumenter som förlitar sig på sina mobiltelefoner eller gör alla sina shopping online
  • Förmågan att tala med auktoritet om ämnen relaterade till din produkt eller bransch
  • En chans att engagera sig med influencers, förtjäna deras respekt och få dem att stödja ditt företag
  • Möjligheter att införliva flera typer av media i din marknadsföring
  • Möjligheten att spåra kunders köpresor
24 Apr 2023