Uppdatera ditt CV

Är det så att du tänker dig söka jobb? Då är det bra att se till att ha ett uppdaterat CV. Kanske du haft olika jobb via Gigstep, (www.gigstep.se), då är det bra att lägga till detta på ditt CV. Det är ju bra att ha ett snyggt, välorganiserat CV. Det allra viktigaste är att du med det lyfter fram det du är bra på och som är relevant för det jobb du söker. Du kan strukturera det på två olika sätt. Det går att göra på ett funktionellt sätt som det heter. Det är då du strukturerar det utifrån relevanta kompetenser och prestationer. Det lämpar sig ofta bra när du har haft många arbetsgivare och istället vill lägga fokus på valda erfarenheter.

Du kan också skriva ett så kallat kronologiskt cv, där du listar allt utifrån tid, från då till nu. Det lämpar sig bra när du vill poängtera en lång yrkeserfarenhet eller när du söker en tjänst hos en mer traditionell arbetsgivare.

Ha alltid ett uppdaterat CV

Det är alltid viktigt att se över ditt CV inför varje gång du ska skicka med det i din ansökan. Sedan även se till att det personliga brev du bifogar är nytt varje gång. Du bör alltså inte ha en standarmall som du skickar i alla ansökningar du gör utan du bör skriva ett nytt personligt brev till varje ansökan du gör. Det gör att du då kan anpassa det utifrån det jobb du söker.

18 Apr 2023