Planera en företagsfest

Att ställa till en företagsfest, det passar när som helst när det finns något att fira. Det kan vara en anställds födelsedag eller nyheten om en stor rea. Eftersom detta är en affärsangelägenhet och inte en personlig fest måste du vidta några extra försiktighetsåtgärder för att säkerställa att du har ett säkert och professionellt evenemang. 

Börja planera din företagsfest minst tre eller fyra månader i förväg om du planerar en stor sådan. Detta för att du ska ha gott om möjligheter att boka hallar och catering vid behov. Anlita en eller två av dina kreativa medarbetare för att hjälpa dig med planeringen om möjligt.

Bra saker att tänka på

Sätt ett datum för när festen ska vara samt bestäm gärna ett tema. Det ger lite mer  spänning till evenemanget. Dekorera lokalen i stil med ditt tema eller anlita en inredare för att göra detta mer professionellt.

Se även till att boka in en bra plats att ha festen på. Är det en mindre fest så kanske den kan hållas på kontoret, är det en större fest kan det vara bra att få tag på en stor lokal. 

Mat och dryck

När det gäller mat och dryck så kan det vara smart att anlita en cateringfirma för att laga och servera mat vid evenemanget. En kul grej kan även vara att hyra en popcornmaskin! Kolla även av med alla vad för mat alla föredrar, samt kolla av allergier. Bestäm även om det ska vara en tillställning med eller utan alkohol.

Överväg också att hyra underhållning till festenom det är ett storskaligt evenemang. Välj underhållning som är lämplig för en affärsatmosfär, som en sångare, MC eller komiker.

26 Apr 2023