Vad är kryptovaluta?

Har du koll på vad kryptovaluta är? De allra flesta har ju hört talas om Bitcoin, men det finns rätt många fler kryptovalutor än det. Bland annat finns även Ethereum, Stellar, Litecoin, Uniswap och Cardano, bara för att nämna någa andra. En kort förklaring på kryptovaluta är att det är form av digitala pengar. De kan skickas via internet, eller tas emot på samma sätt. Man har dem alltså inte på en bank, utan de lagras i ett globalt nätverk som kallas för en blockchain. 

Att handla och investera i kryptovaluta

När man handlar med kryptovalutor så sker det anonymt, även om det finns en privat och en offentlig nyckel som länkas till varje kryptoplånbok. Sedan är det så att priset för ethereum och andra kryptovalutor är något som varierat kraftigt. Under 2017 börjadeFinansinspektionen att handla med krypto. Det eftersom att det är en investering som går fel. Värdet ökar hela tiden, men det kan vända lika snabbt! Det som gäller om du ska börja handla med kryptovalutor, är att förstå vad det är. Du kan på cryptoholics lära dig mer om just detta. Tänk även på att m det låter för bra för att vara sant, så är det säkert så med. Undvik att gå på bluffar via mail och sociala medier och handla och investera istället på rätt sätt, med hjälp av en guide.

Kryptovaluta är ett sätt att tjäna pengar för vissa, andra använder det i olika former på nätet som ett betalningsmedel.

14 Dec 2021