Tre tips inför renoveringen

Det har aldrig varit så populärt att renovera som det är nu. Många gör det för att tjäna pengar. De köper ett renoveringsobjekt och ser till att det blir snyggt fixat och säljer det sedan med förtjänst. Det är en affärsmodell som har sina risker men här får du tre tips som gör att du minimerar de riskerna. 

1. Satsa inte på hus som går att flytta in i direkt

Det kanske låter konstigt men ett hus som går att bo i med en gång kommer att locka fler köpare. Fler som är med och lägger bud på hus innebär per automatik att priserna går upp. Väljer du ett hus som har stora renoveringsbehov så slipper du de som vill hitta ett hus att bo i direkt. 

2. Räkna ordentligt innan du lägger ett bud

Att byta fönster i Jönköping innebär en helt annan kostnad än att göra det på Lidingö! Det är avgörande för om du ska gå med vinst att du räknar ordentligt eftersom marginaler kan krympa otroligt snabbt vid en renovering. Ska taket bytas, räkna då på ett byte av hela konstruktionen - inte bara papp, läkt och pannor. 

3. Glöm inte oförutsedda utgifter

Köper du ett hus som behöver en grundlig renovering så kan du räkna med att det dyker upp saker du inte sett från början. När du gör din kalkyl för hur mycket du kommer behöva för att fixa huset, lägg på minst 20%. Det brukar oftast räcka för att lösa problem som dyker upp längs vägen. 

29 Apr 2022