Tips hur du klarar av att jobba i öppet kontorslandskap

kontorslandskap

De allra flestra blir stressade och presterar sämre i öppna kontorslandskap. Dock är det just sådana kontor som de allra flesta måste sitta i. Så hur ska man då göra för att kunna klara av det, trots ringande telefoner och pratiga kollegor? Ett sätt är att satsa på ljudabsorbenter. De dämpar ljud på bra sätt. Sedan är det bra även med skärmväggar. 

Fyra bra knep

Om det är så att det finns tysta rum på ditt kontor, se till att låna ett sådant då och då. Det finns de som inför tysta kontorsrum, med skrivbord och ergonomisk kontorsstol. I det rummet ska det då vara tyst, inga samtal får göras eller tas emot. Inte heller ska man prata eller spela musik. 

Om du inte vill flytta dig från din plats men ändå inte vill riskera att bli avbruten av kollegor som vill småprata så finns det ett bra tips. Det är att sätta på dig hörlurar och det oavsett om du lyssnar på musik eller inte. 

En annan sak du kan göra är att regelbundet boka ett av de mindre mötesrummen en timme eller två – till dig själv. Vem har sagt att det måste var fler än en närvarande under ett möte?

Se till att få egentid, även på jobbet, det genom att ta lunch eller en kaffepaus, och det bara med dig själv. Det är nyttigt med egentid emellanåt, även när det inte är direkt kopplat till prestation och koncentration.

19 Oct 2019