Tips för att skapa en bra konferens

konferens

Många företag har stor nytta av att hålla konferenser. Dels för arbetets skull, dels för medarbetarnas sammanhållnings skull. Det är ett bra sätt att förena nytta med nöje. Här ska du få ett par handfasta tips på hur ni bäst kan göra för att det ska bli en bra konferens.

Innan konferensen

Det gäller att planera och ha en god framförhållning för att lyckas. Börja därmed planera i tid och boka rätt anläggning och lokaler för konferensens syfte. Genom att vara ute i god tid ökar du också möjligheten att få den anläggningen som du önskar att boka för konferensen. Varför inte testa en spa konferens? Skapa även en prisvärd och effektiv resplan.

Under konferensen

Under själva konferensen är det bra att mjukstarta. Alla bör infinna sig på anläggningen i god tid. Sedan, se till att förmedla en tydlig agenda och håll dig till den. Se även till att ha med regelbundna pauser på agendan. Se även till att agendan är balanserad och förenar nytta med nöje. Ta tillfället i akt att planera in övningar och roliga exempel. Se även till att ha fika-pauser med dels go-fika men även smörgåsar för att hålla en bra blodsockernivå. En rolig aktivitet är bra att planera in med, på eftermiddagen efter alla möten och tal. Eller om ni har spa konferens, låt alla få tillgång till spaanläggningen. 

Efter konferensen

Se till att hela konferensen är dokumenterad, i bilder och i text. Sedan är det bra att följa upp, reflektera över vad konferensen gav. Vad var bra, vad kan ni göra bättre till nästa gång. 

9 Oct 2019