Ta inte lån direkt

Så snart du signerat en lånehandling, oavsett om det är med en penna eller digitalt med elektronisk identifiering, så är det klart. Det blir svårt att ångra sig även om det är möjligt och i många fall så väljer man att inte ta striden om man råkat hitta ett bättre lån direkt efter. 

Därför vill vi trycka på vikten av att inte ha för bråttom. Crediwizz.com's jämförelse av företagslån är en grundlig genomgång av olika lån just för företag och att läsa igenom den först ta bara några minuter. Men det kan spara dig månader av huvudvärk, och ganska mycket pengar i ränteutgifter. 

Genom att jämföra lån kan man spara massor av pengar, och genom att kolla upp andras genomgång av olika kreditbolag kan faktiskt vara guld värt. Vi rekommenderar alla företagare att jämföra lån innan man väljer. 

Varför ska man ta ett lån alls?

Det finns de som envist hävdar att ett företag som lånar pengar går dåligt. Det är fel! Det finns gott om exempel på företag som går som tåget men som behöver en injektion av pengar.

  • Utveckling av nya produkter
  • Nybyggnation av lager eller tillverkningsindustri
  • Reklam

Skälen kan vara olika för olika företag men faktum kvarstår. De flesta företag som lånar pengar, både genom banker och andra låneinstitut, har stabil ekonomi. Det är ju inte många banker som skulle bevilja ett lån till ett företag som har dåliga förutsättningar att betala tillbaka. 

15 Feb 2021