Smarta tjänster för företag

företagare

När man driver ett företag är det bra att kunna få tillgång till olika tjänster. Särskilt sådana som kan underlätta för en att driva sitt företag. En del företag har behov av att snabbt få in likvida medel. Det kan man få genom att vända sig till ett företag som sysslar med fakturaköp. Vad är då fakturaköp? Jo det är att företaget, oftast ett factoringbolag, köper dina fakturor. Sådana fakturor du har gett till dina kunder. Du kan alltså sälja fakturor vidare och få betalt direkt. Det för att snabbt få in pengar. Det finns idag flera olika factoringbolag som har fakturaköp som tjänst. Det bästa är att välja ett som ger dig fakturaköp utan regress. Det innebär att företaget du säljer fakturan till tar hela risken. Det innebär att de tar kostnaden om kunden inte betalar.

Vad kan ett factoringbolag göra för dig?

Oftast så har ett factoringbolag inte bara en enda tjänst i form av att köpa fakturor. De kan oftast erbjuda fler tjänster än så. Bland annat brukar de även kunna ge fakturabelåning eller bistå med inkasso-tjänster och så vdare.

Så är det så att du har ett företag där du känner att du snabbt behöver få in pengar, så är det rätt smart att sälja dina fakturor. Dock är det bra att även se över företagets ekonomi för att se om det även är andra förändringar du behöver göra för att bli mer likvid. Alltså ha en bättre betalningsförmåga. 

12 May 2019