SEO för nybörjare

Är du helt ny på detta med SEO och vill lära dig mer om det? Du kanske funderar på vad det är och varför det är så viktigt? Många företag väljer att anlita en webbyrå eller mediabyrå för hjälp med både SEO, SEM, Google Ads och så vidare. Men det går även att göra mycket på egen hand, bara du sätter dig in i hur det fungerar!

SEO står för sökmotoroptimering och handlar om att förbättra en hemsidas placering i sökmotorers organiska sökresultat. Du kan med detta nå högt upp på Google!

Bland saker du bör se till att göra är att låta bilder komplettera texten på din sida samt att du bör även se till att hålla dig till ett enda budskap per sida. Skapa en så ren kodning av din hemsida som möjligt. Det gör det lättare för sökmotorerna att läsa av innehållet på hemsidan.

Du bör även se till att använda dig av relevanta nyckelord i dina texter. Sen ha en tydlig webbadress (URL) och ha en metabeskrivning per sida.

Se till att allt du skriver på din sida, skrivs för webben. Så se till att ha en intresseväckande rubrik, en kortfattad ingress, använd dig även av mellanrubriker och ha korta stycken med texter. Sökmotorer älskar tydlighet och du kan med fördel använda punktlistor i texten.

4 Feb 2022