Sälja fakturor - hur funkar det?

Alla som driver ett företag vet om att allt handlar om fakturor. Det är fakturor som ska betalas och fakturor som skickas ut till kunder. Ibland så är de inte i fas med varandra av olika anledningar. Ett skäl kan vara att vi svenska i allmänhet är rätt dåliga på att skicka ut våra fakturor. Det finns gott om exempel där företagare skickat ut sin faktura 30 dagar efter jobbet är utfört, med 30 dagars kredit. Lägger man sedan på 4 - 5 påminnelser som kommer en gång i veckan så förstår man snabbt att det kan ta tid att få in pengarna. 

För att få loss kapital som är bundet kan man välja att sälja faktura. På Säljafakturor.se kan du läsa mer ingående hur man går tillväga för att sälja fakturor, och också få offert om du så önskar. Här tittar vi snabbt på hur det går det funkar. 

Lika enkelt som ett-två-tre

Man kan säga att det är en trestegsraket att sälja fakturor, och det är faktiskt ganska enkelt. Man börjar med att besöka hemsidan vi länkar till och sedan gör man följande:

  1. Skickar de fakturor man vill sälja
  2. Får offert
  3. Pengarna landar inom 24 timmar

Factoringföretaget sköter allt åt dig. Det enda du behöver tänka på är att sälja fakturor till kunder som har god betalningsförmåga. Det sänker nämligen kostnaderna eftersom risken blir lägre. Kika gärna in på sidan vi länkat till om du vill veta mer.

15 Feb 2022