Sadla om

Vad vill du bli när du blir stor? Alla mins vi väl den frågan som ställdes om och om igen under barndomen. Ju äldre man blev, desto mer knöt det sig i magen när man skulle svara för svaret, som en gång var så självklart, blev desto suddigare ju närmre de stora besluten man kom. De stora besluten handlade förstås om val till gymnasiet i ett första led och senare om val till vidarestudier vid högskola eller universitet, alternativt någon privat form av utbildningsinstans.

Det kändes så absolut på något sätt, som att den utbildningsväg man skulle välja var en slutdestination. Man skulle göra ett val som man sedan skulle behöva leva med konsekvenserna av för resten av livet. Inte sant?

Inget är längre ristat i sten

Verkligheten såg kanske ut så en gång i tiden, men inte längre. Idag byter vi arbetsplats och karriär ganska lätt om vi inte riktigt trivs där vi är. Vi kan både vidareutbilda oss igen - eller helt enkelt klättra runt lite ute på arbetsmarknaden och testa på lite olika saker. Det är också ett faktum att man förbättrar sin lön genom att byta jobb ofta - på gott och ont kanske.

Behöver du hjälp med bemanning Göteborg: att hitta jobb eller kanske sadla om, så är Jobbus en bra startpunkt. 

Att sitta fast på en plats där man inte riktigt trivs hör till det förgångna. Alla kan vi hitta något att trivas med och vi kan byta väg flera gånger. Med lite hjälp är det dessutom ganska enkelt.

3 Dec 2019