Så skyddar du ditt företag mot inbrott och bedrägeri

Företag idag riskerar att drabbas av dels inbrott och dels olika former av bedrägerier. Ett bra sätt att motverka inbrott är att satsa på ett företagslarm som kan styras med en app. Det gör att ni har en bra koll. Det finns även andra typer av larm som är bra för företag. Tänk på att ett inbrottslarm du installerar måste vara godkänt. Det så att du får ut pengar på försäkringen om det händer något. 

För att skydda sig mot bedrägerier så finns det olika lura företag är med bluffakturor. Om detta sker, så se till att anmäla det till polisen, lämna utförlig information om samtalet, eller mailet från försäljaren.Se till att spara originalfakturan eftersom polisen i ett senare skede kan behöva dokumentation i ärendet. Sedan måste du bestrida fakturan, det vill säga meddela företaget skriftligt att du inte kommer att betala. Det ska du göra direkt!

Skydda sitt hem mot inbrott

Det är inte bara företag som utsätts för inbrott, utan det är även privatpersoner. Fritidshus är en av de som drabbas ofta. Läs om polisens tips för att undvika inbrott. Bland annat är det att du bör se till att ha ett larm. Sedan är det även bra att inte ha framme massa verktyg eller redskap i fritidshuset när du inte är där. Är det ditt vanliga hem du vill skydda, så är det larm även där, samt om du reser bort, så se till att grannar hjälper dig med posten, skotta snö och så vidare så att det inte syns att du är bortrest. 

 

30 Mar 2019