Lyckas med företaget - våra bästa tips

Det är många företag som kämpar i motvind just nu och det gör att vi ser allt färre som vågar satsa på att starta upp något nytt. Vi förstår att man kanske avvaktar något om man planerat att öppna en restaurang eller ett café, men är det tillverkningsindustrin man siktar på, eller ett företag som erbjuder olika typer av tjänster, så finns det inget som säger att det är en dålig tid just nu. 

Tvärtom kan man nästan säga eftersom det finns många arbetssökande, och också många investerare som är villiga att stoppa in pengar i lovande företag. Men hur gör man för att lyckas med sitt företag? Kolla gärna in https://lysadesign.se/ där de har många bra texter om företagande och marknadsföring, eller läs vidare för att få våra bästa tips. 

En bra pitch

Behöver du pengar till ditt nya företag ska du vända dig till investerare. Det kan vara privata aktörer eller banker. Det spelar inte så stor roll även om en privat investerare ofta bär med sig mer in i företaget än bara pengar. Det viktiga när du ber om pengar är att du är påläst om ditt eget företag. Kan du visa upp beställningar, eller har en budget som inte är ett fantasifoster är det viktigt att visa upp dessa. Tänk också på att ditt utseende påverkar, klä dig väl men "don´t overdress". 

Ett öra mot marken

Lyssna på marknaden! Det är allt för många som har en övertro på sin produkt eller sin tjänst och glömmer av att pejla in intresset hos de som man tänkt sälja till. Är marknaden mättad? Finns det stora konkurrenter? Gör gärna en grundlig kundundersökning och marknadsundersökning innan du startar. 

Våga släppa sargen

Precis som ett barn som precis lärt sig åka skridskor är det viktigt att våga släppa och ge sig hän. En företagare som tvekar och inte går "all-in" kommer få svårt att lyckas. Det betyder inte att du ska ta stora lån. Det betyder att du ska våga satsa på det du tror på. 

15 Dec 2020