Hyra eller köpa lägenhet?

När man letar bostad, då har man ett par olika alternativ att välja mellan. Man kan hyra lägenhet, man kan hyra hus, sen har man alternativet att köpa lägenhet eller att hyra lägenhet. Den som vill hyra lägenhet i Skåne kan kolla in www.boplatssyd.se. Så, ska man hyra eller ska man köpa? Även för den som redan har en bostad kan det vara svårt att komma underfund med vad som verkligen är det bästa alternativet.

Det är ju så att det finns fördelar och nackdelar med båda alternativen, så som det är med det mesta i livet. 

Yngre, den som har en ansträngd ekonomisk situation eller för den som inte vill binda sig under en längre tid kan med fördel hyra sin bostad. Man slipper underhåll, man slipper renovera och det är enkelt att säga upp och flytta.

Investera i att köpa bostad

Det kan dock vara en mycket god investering att köpa en bostad. Det ger dig en frihet, du får göra vad du vill, ändra, renovera och så vidare. Det brukar även vara en lägre månadskostnad med en egen bostad. Det är en bra investering för om du säljer kan du få tillbaka mer än vad du lade själv. Sen får du ju inreda hur du vill, med vilka tapeter du vill, måla väggar om du vill och så vidare

Så det är ju vad du är ute efter, om det är hyra du ska göra eller om du ska satsa på att köpa!

29 Mar 2019