Hur mycket kostar det att bygga ett hus?

Sänk kostnad genom att jobba själv

Det är lite som att fråga en femåring vad en elefant väger. Svaret blir "mycket" och det är ju inte särskilt upplysande. Vill man ta reda på vad ett hus kommer att kosta att bygga så får man först och främst ta reda på lite andra saker. Var vill du bygga? Vilket hus vill du bygga? Ska du ha totalentreprenad? Genom att svara på dessa tre frågor har du kommit ganska långt för att kunna beräkna kostnaden för ditt nya hus. Du kan också besöka Trivselhus.se där du får mer information om att bygga hus och priser

Sätt att få ned kostnader

Du kan redan från start se till att hålla kostnader nere. genom att vara delaktig i bygget och göra delar på egen hand så slipper du anlita byggarbetare. När grunden ska läggas kan du agera hantlangare åt murarna, och du kan själv både isolera tak och väggar och lägga på takpannorna. Det du absolut bör lämna till experter är resandet av huset, vatten, avlopp och el. Resten kan du med fördel ta tag i själv, eller åtminstone göra till viss del. Du kan på detta sätt spara tusenlappar. 

Prata med de som säljer huset, de kan hjälpa till med en korrekt beräkning innan det är dags att kontakta banken. Med siffror som inte är tagna ur luften är det enklare att få ett bolån beviljat. Glöm dock inte bort att du måste lösa handpenningen själv. 

7 Oct 2019