Få ner elkostnader - Tre tips för att spara pengar på elen

Med elpriser som skjuter i höjden är det många som är oroliga för hur de ska klara av vintern. Det kan komma att bli väldigt dyrt för vissa hushåll. Att börja spara på elen är ett måste och här har vi valt att ge tre tips för att få ner elkostnader i vinter. Till vår hjälp har vi tagit elektriker i Stockholm, läs mer om dem på elektrikerstockholm.se, och vi hoppas att du kommer få nytta av våra tips. 

#1 Stäng av alla onödiga el-apparater

Det kanske låter som en självklarhet men det är många som glömmer av att de har små mysiga lampor, radio, dator och annat som står på även när de inte används. Släck även i de rum du inte befinner dig i. Det handlar inte om stora besparingar men många bäckar små!

#2 Sänk värmen

Om du inte bor i lägenhet med varmhyra är det läge att fundera på att sänka inomhustemperaturen. En sänkning från 21 till 18 kommer att spara dig många tusenlappar på ett helt år. Om det blir för kallt, sätt upp filtar i fönstret och ta på tofflor!

#3 Se över ditt elavtal

För vissa personer kan det löna sig att välja något som kallas tim-avtal. Då betalar du olika pris på olika tider på dygnet. Har man då möjlighet att tvätta, köra diskmaskin och ladda bilen på de tider då elen är som billigast så kan man spara massor. Det krävs att man har en speciell elmätare men sluter du tim-avtal så byter elbolaget vid behov. 

12 Sep 2022