Digitala lås är en smart lösning

Digitaliseringen är vår framtid, det råder det ingen tvekan om. Allt fler väljer digitala affärsmodeller när de omorganiserar eller nystartar. Men hur är det med mer vardagliga saker? Som ett lås i en dörr till exempel? Måste det verkligen vara en nyckel av metall? 

Nej! Med digitala lås kan du få både bättre kontroll över vilka som har tillträde och högre säkerhet. Hur då? Jag har kikat lite närmare på just det här och nedankan du läsa mer om varför jag anser att digitala lås är framtiden för alla svenska företag. 

Skäl att byta till digitala lås

Ett medelstort företag i Sverige byter ut ett antal anställda varje år. Det gäller ju naturligtvis inte alla företag men räknar ett medeltal så har ett företag med 30 anställda cirka 2 - 3 nya anställda varje år och lika många som slutar av olika skäl. Stora företag har betydligt större siffror än så. 

Om alla dessa anställda får varsin nyckel kommer det inte dröja länge innan det är några nycklar på drift någonstans. Är det då en anställd som fått sluta av mindre trevliga skäl så kanske hen vill komma in och sabotera eller stjäla affärshemligheter. Med ett digitalt lås är det bara att stänga av den personen i systemet samma dag som denne slutar. 

Det är dessutom otroligt smidigt att hantera efter att det är installerat. Det går att styra exakt var olika anställda ska komma in och i längden är det en investering som kommer att spara ditt företag pengar. 

19 Apr 2021